
پشه جاسوس جدیدترین تکنولوژی هواپیمای بدون سرنشین
مواظب پشههای اطراف خود باشید. آنها با دریافت میلیاردها دلار به استخدام ارتش امریکا درآمده و کارشان جاسوسی است.
آخرین محصول جاسوسی ارتش آمریکا که محصول مشترک همکاری بین بخش های وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) و سازمان اطلاعات امریکا (سیا) می باشد بصورت یک پشه مصنوعی با قابلیت پرواز و کنترل از راه دور و تبادل اطلاعات با مرکز رادیویی خود ساخته شده است.
این پشه مصنوعی با کنترل از راه دور علاوه بر یک میکرو دوربین که قادر به ثبت تصاویر و فیلم برداری است مجهز به یکی از جدید ترین انواع میکروفون های بسیار حساس و هوشمند جهت ضبط و انتقال صدا نیز می باشد. این پشه جاسوس در حقیقت یک آزمایشگاه پیشرفته ژنتیکی را نیز در خود جای داده که می تواند با گرفتن نمونه سلول فرد و آنالیز DNA آن و تطبیق آن با بانک اطلاعاتی مرتبط ، پس از شناسایی سوژه مورد نظر ، اطلاعات شخص را به مرکز رادیویی خود مخابره نماید. همچنین این ابزار جاسوسی فوق پیشرفته می تواند با تزریق مواد سمی نسبت به ایجاد مسمومیت یا حتی مرگ فرد مورد نظر عملیات تروریستی انجام دهد.
ارتش امریکا، این پشهها را برای جاسوسی به استخدام خود درآورده است. یا به عبارتی با صرف هزینه بالغ بر میلیاردها دلار این فناوری پشه را تهیه کرده است.
این فناوری ظریف، یک پشه مصنوعی، مجهز به کنترل از راه دور، دوربین مخفی، میکروفون، ضبط صدا و یک آزمایشگاه کامل سیار است.
نکته جالبتر اینکه، این پشه میتواند یک Micro RFID را به پوست فرد مذبور تزریق کرده تا ردیابی او آسان شود. همه این کارها را بدون اینکه شخص متوجه شود، انجام میدهد.
در واقع این فناوری جاسوسی یک هواپیمای کوچک بدون سرنشین از نوع حشره مانند پشه است که به مرحله تولید رسیده است. این پشه مصنوعی میتواند، راههای عبوری چون؛ درزها، شکافهای بسیار کوچک، سوراخهای روی چار چوب درها و پنجرههای نیمه باز را تشخیص داده و از آنها عبور کرده تا به حریم خصوصی شما وارد شود.
این فناوری به قدری ظریف و طبیعی ساخته شده است که در ابتدا و با توجه خاص نمیتوان آنها را از پشههای معمولی تشخیص داد.
شما با دیدن آنها خواهید گفت؛ وای… خدای من… مگر چنین چیزی ممکن است…
دیوید هامبلینگ رییس عالی وزارت دفاع در این زمینه گفته است؛ ما این محصول را در زمینه نظامی و برای خاک دشمن استفاده خواهیم کرد. این دستگاهها هر چند دارای محدودیتهای است که در حال رفع آن هستیم، اما به دلیل دارا بودن قدرت مخابره تصویر از ارزش بالای برای ارتش امریکا برخوردار است. چرا که این فتاوری می توانند دورتر از صدها مایل در خاک دشمن به نظارت مخفیانه و ارسال گزارش مشغول باشد، بدون اینکه توجه کسی را جلب کند.
ژوئن سال ۲۰۱۱ نیز ارتش ایالات متحده مجبور شد به داشتن تکنولوژی بسیار ظریف و پیچیده که مانند، هواپیماهای بدون سرنشین در اشکال حشرات و پرندهها هستند، اعتراف کند.
این هواپیماها که بیشتر با الگو برداری از شکل پروانه، سنجاقک، پشه، مگس، بازها و… هستند در پایگاه هوایی رایت و پترسون امریکا و نیز کشورهای چون روسیه، اسراییل، ژاپن، انگلیس و…طراحی و به مرحله اجرا در میآیند.
ولف پارکر، مهندس هوا فضای امریکا در این زمینه توضیح میدهد که این طراحیها به هدف جاسوسی مخفیانه ولی در معرض دید، است. بسیار ساده است، یعنی حشره جلوی چشمان شما جاسوسی میکند بدون اینکه شما متوجه آن شوید.
این طرحها برگرفته و با الهام از طبیعت، یعنی همان استتار جانواران ایده گرفته است. آنها جلوی چشمان شما هستند ولی شما آنها را نمیبینید.
او می گوید؛ ۷۰۰۰ هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین از این نوع که دارای سنسورهای بسیار حساس هستند که بدون جلب توجه و آسیب رساندن به کار خود مشغول هستند. آنها بیشتر به دنبال شناسایی دشمن و سلاحهای هستهای هستند. ما در حال تلاش برای توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر و دقیقتر این فناوری هستیم.
به گفته برخی از ناظران؛ افکار عمومی آمریکا بر این باور است که پرواز این هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین تنها در مأموریتهای خارج از کشور استفاده میشود. در حالیکه این هواپیماهای بدون سرنشین یا این حشرات جاسوس خال خال، درست اینجا در خیابانهای ایالات متحده در حال پرواز هستند.
این مسائل، تظاهرات طرفداران ضد جنگ را برانگیخت. آنها دولت آمریکا را که مخفیانه در حال توسعه حشرات روباتیک جاسوس است را متهم کردند.