
آشنایی با فلایت کنترلر F4 PRO
فلایت کنترلر f4 pro براساس فلایت کنترلر محبوب omnibus F3 pro طراحی شده است که نسبت به آن پردازنده قویتری به نام STM F4 در آن استفاده شده است.این فلایت کنترل شامل قابلیت های اتصال به ماژول OSD ، قابلیت خواندن SD card ، اتصال به IMU کم نویز از طریق SPI ، سنسور ولتاژ و جریان و…می باشد.
ورژن V3 این فلایت کنترل یک رگولاتور داخلی دارد که میتوانید به کمک آن فلایت کنترلر را مستقیما از طریق باتری ولتاژ دهید.
برای خرید این اتوپایلوت میتوانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
فلایت کنترلر F4 چه ویژگی متمایزی دارد؟
فلایت کنترلر F4 DYS از لحاظ خیلی ویژگی ها مشابه سایر فلایت کنترلرهای مسابقه ای مانند F3 است که همگی در یک بورد PCB جمع شده اند و این باعث میشود نصب و استفاده آسان تر و مرتب تری داشته باشند.
اما برخی ویژگی ها در فلایت کنترلر f4 وجود دارد که آن را از سایر بورد های فلایت کنترلر متمایز میکند:
- وجود پایه های لرزش گیر یک پارچه برای جلوگیری از انتقال نویز مکانیکی به فلایت کنترلر و سنسور های آن
- بورد دارای پوشش عایق ضد آب است
- یکی از بهترین طراحی های IMO فلایت کنترلر
در اینجا خصوصیات F4 PRO را بیان میکنیم:
- STM32 F4 با جایروسکوپ MPU6000
- قابل اتصال به باتری های لیتیوم پلیمر ۲ تا ۶ سل
- ولتاژ ۵ ولت و ۳ آمپر در خروجی
- دارای OSD بتافلایت
- سنسور جریان داخلی
- پشتیبانی از بتافلایت
- فلش مموری ۸ مگابایت روی بورد برای ذخیره اطلاعات جعبه سیاه
این بوردها از صفحات ضخیمی ساخته میشوند پس هنگام لحیم کاری به دمای بیشتری نیاز دارید.
وسایل داخل جعبه
فلایت کنترلر همراه با یک کابل و کانکتور XT60 ، یک بازر یا زنگ هشدار و کمی مهره های پلاستیکی است.
نگاه جزئی تر
کار کردن با فلایت کنترلر f4 آسان است:محل تامین ولتاژ اسپیدکنترل ها و پد های اتصال سیگنال در ۴ طرف بورد قرار گرفته اند.محل اتصال اسپیدکنترلر ها به سمت بیرون بورد و کاملا از هم جدا قرار گرفته اند تا هنگام هویه کردن احتمال هر نوع اتصال کوتاه شدن از بین برود، چیزی که در سایر فلایت کنترلر ها به دلیل نزدیکی بیش از حد مثبت و منفی ولتاژ باتری اتفاق میفتد.
برای همه پدها و پین های اتصال از هر دو سمت بورد امکان لحیم کاری وجود دارد، یعنی هم از روی فلایت هم از زیر آن میتوانید سیم ها یا پین ها را هویه کنید.که این امکان در فلایت کنترلر f3 وجود نداشت.
سوراخ های بورد F4 از مقدار عادی بزرگترند یعنی به جای ۳٫۲ میلیمتر ، ۴٫۲ میلیمتر است و هدف از آن قرار دادن دمپر ها یا لرزش گیرهایی است که به همراه فلایت کنترلر وجود دارد.
این دمپر ها از مواد سیلیکون ساخته شده اند و به کاهش لرزش هایی که از موتور ها به فلایت کنترلر منتقل میشود کمک میکند.این تکنولوژی قبلا روی Raceflight Revolt V2 پیاده شده بود و نتیجه بسیار خوبی هم داشت.
فلایت کنترلر ۸ پین هدر کوچک دارد که برای اتصال اسپیدکنترل مخصوص ۴ در ۱ شرکت DYS استفاده میشود.
SBUS و Smart Port Telemetry
اگر شما از گیرنده FrSky استفاده میکنید و میخواهید از پورت تلمتری هوشمند استفاده کنید،به مشکل خواهید خورد.این فلایت کنترلر تنها یک اینورتر دارد و آن هم برای SBUS است.اگر بخواهید هم زمان از SBUS و پورت SMART استفاده کنید باید سیگنالی که در پورت smart گیرنده دریافت میکنید اینورتر نباشد.
همچنین اگر دوست دارید از sbus در پورت UART دیگری استفاده کنید باید سیگنال غیر اینورتر SBUS را از گیرنده دریافت کنید چون سایر پورت های UART ممکن است اینورتر داخلی نداشته باشند.
توضیحات تکمیلی :
******
سیگنال sbus و تلمتری SMART هر دو در خروجی معکوس یا اینورت شده اند که این باعث میشود به طور مستقیم در میکروپروسسور ها شناخته نشوند.پروسسور های F3 و F7 دارای معکوس کننده داخلی هستند و این یعنی با اتصال SBUS وSMART به هر پورت UART که بخواهیم آن ها عملکرد درستی خواهند داشت و توسط فلایت کنترلر شناخته میشوند.در صورتی که در فلایت کنترلر های F1 و F4 این طور نیست و در آن ها نیاز است تا این سیگنال ها un-inverted یا غیر معکوس شوند.
قبل تر در فلایت کنترلرهایی مانند NAZE 32 گفتیم که اینورتر خارجی بین گیرنده و فلایت کنترلر استفاده میشود.خیلی از فلایت کنترلر های به روز مانند F4 دارای اینورتر داخلی برای پورت های UART هستند.
با این حال اگر فلایت کنترلر شما دارای اینورتر داخلی نباشد یا تعداد آن کم باشد و شما نخواهید از اینورتر خارجی استفاده کنید میتوانید از راهی که بیان میکنیم سیگنال اینورت نشده و مستقیم از گیرنده بگیرید و به فلایت متصل کنید.
برای آشنایی با این روش این مطلب را مطالعه کنید:
ستاپ SBUS و Smart Port برای گرفتن سیگنال UNINVERT
******
مشکل در نرم افزار Betaflight 3.1.7
ظاهرا اگر روی این فلایت کنترلر سیستم عامل Betaflight 3.1.7 وجود داشته باشد، پورت UART 1 این فلایت کنترلر که در حالت پیش فرض دارای اینورتر داخلی است و برای SBUS استفاده میشود، از حالت اینورت خارج میشود.پس اگر الان با کار کردن با پورت SBUS تان مشکل دارید، با پایین آوردن ورژن بتافلایت روی فلایت کنترلر تان به ۳٫۱٫۶ ممکن است این مشکل رفع شود.
سیستم عاملی که روی این فلایت کنترلر پیش فرض قرار دارد همان ۳٫۱٫۶ است.